Bedrijfstuinaanleg, naast de representatie ook een sociale waarde!

De vraag naar bedrijfstuinen groeit. Dat is ook niet gek, want vanuit de overheid worden steeds strengere eisen gesteld rondom groenvisies, klimaat en hergebruik. Ontwikkelaars van de meeste nieuwbouwpanden zijn daarom ook verplicht om een groenvisie mee te nemen in de ontwikkeling. Wat ons betreft een prima uitgangspunt. Nu klinkt het wellicht als preken voor eigen parochie, maar naast een representatiewaarde kent een bedrijfstuin nog enkele andere voordelen.

 

Meer dan een representatiewaarde

Het eerste aanzicht van een mooi bedrijfspand is natuurlijk van groot belang. Groen rondom het pand geeft een aansprekende en levendige indruk, wat de uitstraling van het gebouw enorm kan versterken. Naast de uitstraling heeft een bedrijfspand ook nog een praktische functie om bijvoorbeeld een routing of zichtlijnen te bepalen. Naast deze functionaliteit zien we dat ook het genieten in de buitenlucht door het personeel erg gewaardeerd wordt. Ook dat is niet gek; na een volledige werkdag van acht uur binnen geweest te zijn is het heerlijk om te genieten van de frisse buitenlucht. Op deze manier dient de bedrijfstuin als vervanging van de kantine waar genoten kan worden van een lunch, spel of yogasessie. Of gewoon een heerlijke plek om eventjes van het zonnetje te genieten.

 

Klimaatadaptieve bedrijfstuin

Van een nood een deugd maken, omdenken in mogelijkheden is op het lijf geschreven van ondernemers. Zo ook binnen ons bedrijf. Bij het aanleggen van een bedrijfstuin zijn verschillende factoren belangrijk. Denk aan de eerdergenoemde representatie, genot van het personeel maar ook de klimaatadaptieve functie. Hoe kunnen we deze drie pijlers samenvoegen en ook nog rekening houden met investeringsgrootte? Nou, dat is simpel. Binnen ons bedrijf hebben we creatieve, ondernemende mensen met een groen hart dat sneller gaat kloppen als het gaat om vraagstukken zoals dit. Één van de succesformules is de klimaatadaptieve beplanting die we veel toepassen bij bedrijfstuinen en openbare tuinen zoals die van een appartementencomplex.

Dit zijn beplantingmixen die geheel op elkaar zijn afgestemd en in vele verschillende kleuren en vormen beschikbaar zijn. Deze mixen plaatsen we op lavasubstraat, waardoor nauwelijks onkruid zal ontstaan. De tuin wordt hierdoor veel minder onderhoudbehoevend en ziet er ook nog eens prachtig uit met een vol boeket aan prachtige bloemen. Een win-win situatie dus! Daarnaast stimuleert de beplanting ook nog leven in de tuin. Zo zal het een rijk landschap worden voor de beestjes en de bijtjes. Een heerlijke kop thee met eigen bedrijfshoning is dus zo gek nog niet, want zelfs voor een bijenkas zijn subsidiemogelijkheden beschikbaar.

 

Op een unieke manier vergaderen in de bedrijfstuin

Hoe gaaf is het om relaties een unieke beleving mee te geven? Middels modulaire concepten is het perfect mogelijk en heel toegankelijk om een gave vergaderruimte te creëren midden in jouw bedrijfstuin. Even letterlijk uit het bedrijfspand, maar toch op eigen terrein. Het klinkt misschien groots maar middels The box system plaats en koppel je hoogwaardig afgewerkte boxen van 3,6 bij 3,6 meter aan elkaar. Meer ruimte nodig? Geen probleem, binnen een paar klikken is er een nieuwe module onderweg. Ideaal om flexibel in te spelen op de ruimtelijke behoeftes. Daarnaast erg waardevast omdat het van uiterst duurzame materialen is vervaardigd.

 

Onderhoud van uw bedrijfstuin?

Een tuin met levende materialen zal eens in de zoveel tijd ook onderhouden moeten worden. Ook daar is Buijtels Buitengewone Tuinen de geschikte partner voor. Dagelijks zijn er verschillende onderhoudsploegen op de baan die tuinen voor particulieren, bedrijven en organisaties onderhouden. Heb je al een bedrijfstuin maar zou deze weleens opgefrist mogen worden? Dan komen we graag eens langs om te kijken hoe we de tuin weer fris en fruitig kunnen maken. Vaak is dit al mogelijk middels goed onderhoud en een paar kleine aanpassingen.

Zoals u wellicht hebt gemerkt, zijn de mogelijkheden voor uw bedrijfstuin eindeloos. Door slim gebruik te maken van materialen kunnen we ook de CO-2 uitstoot reduceren, waar u mogelijk fiscale voordelen van geniet. Of op een slimme manier het hemelwater opvangen middels een gave wadi. We denken graag met u mee, onafhankelijk van de oppervlakte of het budget. Kom in contact met een van onze medewerkers.

[gs_pinterest user=”MartinBuijtel” board=”bedrijfstuin” count=”40″ theme=”gs_pin_theme2″ cols=”5″]

Buitengewoon positieve reacties

Kennismaken?

Blog artikelen

Menu