Buitengewone bestrating (en andere verharding)

 

U wilt een buitengewone tuin. Daarvoor bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres. Maar voor welke verharding kiest u? Een mooi type bestrating of iets anders? Bijvoorbeeld oude materialen die u kunt hergebruiken in uw tuin? Wij zetten de diverse mogelijkheden op een rij voor u, inclusief de voor- en nadelen. Aan u de keuze!

 

Oude spoorbielzen

Met dank aan de Nederlandse Spoorwegen kunnen we u een zeer karakteristiek materiaal aanbieden voor verharding van uw tuin: oude spoorbielzen. Dit is daadwerkelijk doorleefd hout dat daardoor een mooie uitstraling heeft. Sfeervol en zeer duurzaam, dat zijn duidelijke voordelen. Maar er is ook een nadeel: bij regenachtig weer wordt het hout erg glad. Wij raden u dan ook aan om de oude spoorbielzen vooral te gebruiken voor sierpaden, steigers, bruggen en andere tuinonderdelen die u minder intensief gebruikt als looppad.

 

De vele mogelijkheden van beton

Een veelgebruikt materiaal in de tuin is beton. Een erg veelzijdig materiaal, want er zijn namelijk vele verschillende kleuren, vormen en afwerkingen mogelijk. Dus voor iedere wensis er wel een passende oplossing te vinden. Nog een voordeel: door de gunstige constructieve eigenschappen van beton is een extra gefundeerde onderlaag vaak niet nodig, wat bij vele dunnere materialen wel het geval is.

 

Uitgewassen betonverharding

Dit is nog een vrij nieuwe vormin de tuin. Maar het effect is zo gaaf dat we er nu al fan van zijn! Bovendien is de uitstraling helemaal zelf te bepalen, dus dit doen we graag met u. Uitwassen of uitborstelen van het betonoppervlak leidt tot zichtbaarheid van de kleur en structuur van het toeslagmateriaal. Dit type betonverharding is lekker stroef en zorgt voor een unieke uitstraling. Een ander voordeel is dat de waterafvoer van de betonverharding verbetert door het uitwassen. Bovendien vermindert ook het rolgeluid, waardoor deze variant ideaal is voor een oprit en grotere oppervlaktes bijvoorbeeld.

 

Oudhollandse Schellevis-tegels

Het bijzondere karakter van Schellevis tegels is de natuurlijke charme die past binnen bijna ieder tuinproject. Van kantoortuin tot speelplaats of van parklandschap tot privétuin. De tegels creëren een stijlvol rustpunt dat past binnen vele architectuurvormen. De producten van Schellevis zijn ook nog eens bouwkundig veelzijdig te gebruiken. Zo zijn er naast tegels ook traptreden, zwembadranden en stapelblokken om hoogteverschillen te creëren. Door de unieke structuur van de tegels blijven ze diep gekleurd en behouden ze een natuurlijke charme die leeft in alle seizoenen. Nog een voordeel: Schellevis producten worden vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen in een milieuvriendelijk productieproces. Bij de productie komen geen schadelijke stoffen vrij en het materiaal is ook nog 100% recyclebaar.

 

Maatwerk betonproducten

Naast de speciale afwerkingen hebben we ook maatwerk betonproducten. Denk hierbij aan strakke betonplaten van 200×200 cm of elk ander denkbaar formaat. Of u nu een gave oprit wilt of juist een strakke verharding in uw moderne tuin: we kunnen er alle kanten mee op. Overigens maken we niet alleen bestrating geheel op maat. Zo hebben we ook andere maatwerk betonproducten geleverd, zoals een gave prefab wijnkelder van 200x300x300 cm.

Naast beton zijn er natuurlijk een tal van andere materialen beschikbaar die wellicht nog beter passen bij uw behoeftes. De bovenstaande bestratingsvormen hebben zich echter al bewezen. In veel gevallen bleken ze een perfect basisingrediënt voor de vele buitengewone tuinen die we maken.

 

Denkt u ook aan de waterafvoer?

Natuurstenen en keramische tegels zijn erg in trek doordat ze harder zijn en hierdoor geen water absorberen. Dit kan echter bij hevige regenval ook een nadeel vormen voor de afvoer van het water. Betonproducten en gebakken klinkers gaan daar bijvoorbeeld veel beter mee om.

Hoe kleiner het formaat van de tegels, hoe meer voegen er ontstaan en hoe beter het water draineert. Echter zijn voegen vaak ook de perfecte plek voor onkruid om te ontkiemen. Gelukkig zijn hier ook oplossingen voor te bedenken die het wel waterdoorlatend laten én onkruidwerend zijn. Hoe groter het formaat tegel, hoe strakker en hoe belangrijker de rol van afwateren. In veel tuinen creëren we oplossingen waarbij we het hemelwater opvangen en hergebruiken om vervolgens de tuin te besproeien bij warmer weer. Circulaire economie in eigen tuin noemen we dat. In het volgende filmpje wordt duidelijk hoe hemelwater hergebruikt kan worden om droogte te voorkomen.

Kortom: ideeën genoeg! Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken. Of doe vrijblijvend een Tuinontwerp Aanvraag

Menu