Compacte tuin

In de grote steden is oppervlakte erg kostbaar en een tuin zeker niet een vanzelfsprekend bezit. Door creatief om te gaan met de beschikbare ruimte kunnen we in de vaak compacte ruimte toch een praktische en spannende tuin creëren. Samen met u maken we een goede inventarisatie van uw wensen en eisen. Daarmee stellen we het perfecte tuinplan op.

Ruimte creëren in een compacte tuin

Bij een compacte tuin wilt u ruimte creëren. Dit werkt effectief door diepte, breedte en lengte te suggereren. Mooie langwerpige terrastegels of hardhout planken geven de tuin een ruimtelijke dimensie. De tuinafscheiding heeft veel invloed op het optische effect. Smalle langwerpige planken zorgen voor meer diepte of hoogte in de tuinafscheiding.

Door verticaal tuinieren in te zetten, gebruikt u optimaal alle ruimte in een compacte tuin. Denk hierbij aan klimplanten, groene wand of een boeket aan verschillende planten, ieder met zijn voor- en nadelen.

Comfort staat voorop

Bij een compacte tuin is het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met de beschikbare ruimte zonder het comfort uit het oog te verliezen. De compacte tuin vraagt in veel gevallen om creatief gebruik van materialen en mogelijkheden. Bij Buijtels Buitengewone Tuinen gaan we deze uitdaging graag aan om ook voor de kleine oppervlaktes een groot tuingenot te kunnen bieden.

Tip: de juiste tuinstyling

Tuinstyling is van groot belang bij de compacte tuin. Denk hierbij aan gebruik van de juiste accessoires die bepaalde accenten in de tuin juist kunnen benadrukken. Daarnaast is het makkelijk om aanpassingen door te voeren in de styling waardoor u een nieuwe look kunt creëren.

Plaats een grote groene plant met grote bladeren in een enorme pot. Of plant een klein boompje. Uw tuin zal er rustiger en ruimer door lijken. We bevelen ook het gebruik van planten met rustige kleuren aan. Planten met veel drukke kleuren vragen uw aandacht, terwijl u juist te veel prikkels wilt voorkomen in een compacte ruimte. Pastelkleuren en afstemming van de planten op basis van uw wensen is hierbij belangrijk.

Om een impressie te geven van de mogelijkheden hebben wij op Pinterest een aantal foto’s geselecteerd en hieronder gepresenteerd!

[gs_pinterest user=”MartinBuijtel” board=”compacte-tuin” count=”90″ theme=”gs_pin_theme2″ cols=”5″]

Bel ons op +31 (0)497 386 057
of stuur een mail info@buijtels.com

Neem geheel vrijblijvend contact. We kijken uit naar uw interesse.

Buitengewoon positieve reacties

Menu