Smart Garden: de mogelijkheden van domotica in de tuin

Automatisering vind je tegenwoordig overal. Zo vliegen de ‘smart apps’ je om de oren: zit je in de auto, kan je de verwarming of airco thuis al aanzetten. Of de garagedeur openen wanneer je er bijna bent. Wie aan domotica denkt, denkt voornamelijk aan ‘het slim maken van je huis’. Maar wist je dat domotica ook voor je tuin veel opties biedt? En zeker nu het warme, mooie weer volop aanwezig, wil je niets liever dan heerlijk lang in je tuin verblijven. In deze blog delen we de oneindig veel mogelijkheden van domotica in de tuin.

 

Dimbare ledverlichting

Stel je eens voor: je ligt lekker in je tuinstoel of bent aan het chillen in je hangmat, maar het wordt schemerig. Je hebt absoluut geen zin om op te staan om de tuinverlichting aan te doen. Hoe handig zou het zijn als je de lampen kunt bedienen vanaf je smartphone, vanuit diezelfde tuinstoel of hangmat? Met tuindomotica is het mogelijk. Niet alleen het aan- en uitzetten van je verlichting is mogelijk, ook het dimmen of afzonderlijk bedienen is een optie. Laat die sfeer maar komen!

 

Aansturen van technische installaties

Tuindomotica gaat echter veel verder dan het dimmen en aansturen van verlichting. Wat dacht je van het roldek dat automatisch over je zwembad gaat, wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt? Of de sproei-installatie die uit zichzelf begint met sproeien, omdat hij actief is ingesteld op bepaalde tijdstippen?

Domotica in de tuin zorgt voor alle gemakken en comfort, waardoor jij optimaal van je rust kunt genieten. Dus laat je robotmaaier het gras maaien, zorg dat de luifel boven het terras rond etenstijd naar beneden wordt gedraaid, laat de muziek vanaf het voorgerecht door de speakers klinken, kies de perfecte film die bij deze fijne zomernacht past en ervaar totale ontspanning in je eigen tuin. Het enige dat je nog wel handmatig hoeft te doen, is de BBQ aansteken…

 

Tuindetectie

Naast deze totale ontspanning in de tuin, biedt de ‘Smart Garden’ ook opties voor tuinbeveiliging. Zo is er de slimme deurbel, die door middel van een camera beelden naar jouw smartphone stuurt, zodat je direct ziet wie er aan de deur staat. Tuindetectie – oftewel erfbeveiliging – gaat nog een stapje verder: je krijgt op je smartphone een melding als er iemand rond jouw huis is gesignaleerd. De sensoren staan namelijk rechtstreeks in contact met je smartphone via wifi. Zo kun je met een gerust hart in je tuin zitten.

 

Het belang van wifi en afstemming

Zoals je ziet zijn de opties voor tuindomotica eindeloos. Wat wel erg van belang is om de tuin van al deze slimme toepassingen te voorzien, is een sterk wifisignaal. De afstand tot de router bepaalt wat er mogelijk is. Maar ook hier zijn slimme oplossingen voor, bijvoorbeeld werken met tussenstations. Naast het bereik en de snelheid is ook de beveiliging van je wifisignaal belangrijk, zodat alleen jij degene bent die al je apparaten kan aansturen.

Buijtels Buitengewone Tuinen: dé partner voor optimaal tuincomfort

Bij Buijtels vinden we tuindomotica steeds meer een logisch vast geïntegreerd onderdeel van een compleet tuinplan. Daarom kijken wij graag met jou – en onze partner Prowork – naar de mogelijkheden om van jouw tuin een buitengewone tuin te maken.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van domotica in jouw tuin en wil je van jouw tuin een ‘Smart Garden’ maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Menu