Ecologische tuin

Kies voor een duurzame ecologische tuin en u houdt rekening met het milieu. Niet alleen bij de aanleg maar ook bij het onderhoud.Het gaat allemaal om bewuste keuzes maken. Wij helpen u graag om uw tuin zo duurzaam mogelijk te maken. Wij zien de ecologische tuin als een kans. Daarom kijken we graag met een creatieve blik naar hergebruik van materialen om de natuur niet te belasten maar juist te stimuleren.

Duurzame materialen

Een ecologische tuin bestaat uit duurzame materialen, zoals hout voorzien van een FSC-keurmerk. Alle andere materialen zijn het liefst op een duurzame manier verkregen. U kunt natuurlijk ook materialen hergebruiken. Zo hebben we oude havenpalen uit Antwerpen hergebruikt in een tuin en verwerkt tot sfeervolle overkapping.

Een vijver of ander water hoort ook bij een ecologische tuin. Hiermee trekt u weer allerlei vormen van leven aan in de tuin, wat het ecologisch systeem ten goede komt.

Bestrating

In een ecologische tuin kiest u natuurlijk ook voor duurzame bestrating, bijvoorbeeld olivijn of een halfverharding. Omdat deze producten worden gewonnen uit de natuur en minimaal het milieu belasten. Hergebruik van materialen is hier een goed voorbeeld van. Denk bijvoorbeeld aan hergebruik van oude gebakken klinkers of oude natuursteen keien.

Beplanting

Bij de plantkeuze is het van belang om te kiezen voor beplantingen van eigen grond. Dit bevordert namelijk het lokale ecosysteem. Deze beplanting is ook beter bestand tegen ziektes. De inheemse beplanting is bovendien van groot belang voor insecten en andere dieren.

Duurzaam onderhouden

In een duurzame ecologische tuin gaat het niet alleen om duurzame materialen. Het duurzaam onderhouden van uw tuin is minstens zo belangrijk. Denk daarbij aan composteren, gebruik van organische meststoffen, combinatieteelt en regenwater opvangen. Gebruik daarnaast zo min mogelijk tuinverlichting en kies altijd voor een energiezuinige verlichting zoals led-verlichting. Natuurlijk worden er in een ecologische tuin geen (chemische) bestrijdingsmiddelen gebruikt, In plaats daarvan worden plagen bestreden met hun natuurlijke vijanden. Wij vertellen u hier graag meer over.

Iets voor u, zo’n ecologische tuin?

Een volledig ecologische tuin kent diverse uitdagingen. Dit vergt ervaring en een creatieve mindset om materialen te hergebruiken, het milieu minimaal te belasten en waar nodig te stimuleren.

Om een impressie te geven van de mogelijkheden hebben wij op Pinterest een aantal foto’s geselecteerd en hieronder gepresenteerd!

[gs_pinterest user=”MartinBuijtel” board=”ecologische-tuin” count=”90″ theme=”gs_pin_theme2″ cols=”5″]

Bel ons op +31 (0)497 386 057
of stuur een mail info@buijtels.com

Neem geheel vrijblijvend contact. We kijken uit naar uw interesse.

Buitengewoon positieve reacties

Menu