Kindvriendelijke tuin

U wilt geen kind hebben aan uw kinderen? Kies dan voor een kindvriendelijke tuin! Daarin kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen terwijl uvan het zonnetje geniet! Wij leggen u graag uit hoe u die kindvriendelijke tuin realiseert.

Terras en gazon staan centraal

Uw kindvriendelijke tuin draait vooral rond een fijn terras en een mooi stuk gazon voor de kinderen om op te spelen. Wij raden u aan om te kiezen voor een sterke, robuuste grassoort. En voor terrastegels met een ‘softtouch’ bovenlaag. Dat is wel zo fijn voor blote voetjes. Nog een tip: kies voor een onderhoudsvriendelijke keramische of gecoate tegel die licht gekleurd is. Deze absorberen minder warmte dan donkere, antracietkleurige tegels bijvoorbeeld.

Veiligheid staat voorop

De belangrijkste pijler bij een kindvriendelijke tuin is de veiligheid. Daarom houden wij altijd rekening met de volgende punten:

  • Het beplantingsplan passen weaan op de kinderen. Peuters willen nog wel eens willekeurige dingen in hun mond steken…
  • Scherpe hoeken en randen vermijden we. Deze zijn niet alleen gevaarlijk voor net lopende peuters, ook spelende kinderen kunnen zich eraan bezeren.
  • Veiligheid van speeltoestellen staat buiten kijf. Eigen ontwerp of uit de winkel: veiligheid heeft prioriteit nummer één.

De tuin groeit mee met uw kinderen

We denken graag vooruit samen met u. Uw kindvriendelijke tuin kan daardoor ook gemakkelijk meegroeien met uw kinderen. Denk hierbij aan een inbouwtrampoline die in een later stadium ruimte biedt voor een heerlijke plunge pool. Kinderen spelen immers graag met water. Dit kan ook een buitendouche of een ouderwetse waterpomp zijn. Ook bedenken we graag een creatieve invulling voor kinderen om heerlijk in het zand te spelen in plaats van een standaard schelp van blauw plastic. En een mooie pergola is perfect om bijvoorbeeld een schommel in te hangen, maar ook een fijne hangstoel.

Educatie en ontdekking

Wat is er nu leuker dan educatie en ontdekking toe te voegen aan uw kindvriendelijke tuin? Denk hierbij bijvoorbeeld aan kruiden- of vruchtenplanten. Maar ook een moestuin is erg leuk. Een oude pipowagen kan een sfeervol element vormen in de tuin maar is ook heel leuk om in te spelen. Of een sprookachtige boomhut met klimwand!

Er zijn leuke speeltoestellen beschikbaar of op maat te maken van gave materialen. Deze hebben een functionele maar ook zeker een karakteristieke waarde in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een leuke wipwap of een gaaf krijtbord waar kinderen tekeningen op kunnen maken of boter-kas-en-eieren gespeeld kan worden.

Iets voor u, zo’n kindvriendelijke tuin?

Buijtels Buitengewone Tuinen heeft inmiddels ruime ervaring in het hoveniersvak. Hierdoor kunnen we u beter, sneller en vaak hoogwaardiger helpen. Wij passen graag uw bestaande tuin aan naar een kindvriendelijke tuin. Of we denken met u mee over een compleet nieuwe tuin.

Om een impressie te geven van de mogelijkheden hebben wij op Pinterest een aantal foto’s geselecteerd en hieronder gepresenteerd!

[gs_pinterest user=”MartinBuijtel” board=”kindvriendelijke-tuin” count=”90″ theme=”gs_pin_theme2″ cols=”5″]

Bel ons op +31 (0)497 386 057
of stuur een mail info@buijtels.com

Neem geheel vrijblijvend contact. We kijken uit naar uw interesse.

Buitengewoon positieve reacties

Menu