Klassieke tuin

De naam klassieke tuin is logisch, want deze indeling stamt uit de Romeinse tijd. Destijds werden veel tuinen gekenmerkt door assen, die fungeren als zichtlijnen. De tuin heeft daardoor veel symmetrie. Wilt u een klassieke tuin die helemaal is afgestemd op het lijnenspel van uw huis? Wij leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen op dit gebied.

Evenwicht en symmetrie

Klassieke tuinen worden vaak gekenmerkt met in vorm gesnoeide hagen. Evenwicht in de tuin is hierbij van groot belang. Ook is er veel symmetrie te vinden, met als meest gebruikte vorm de rechthoek. U kunt uw tuin symmetrisch onderverdelen in gangen vanuit een centrale as. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals natuursteen en grind. Een sober kleurenpalet zorgt voor een waarlijk klassieke tuin.

Beplanting

In een klassieke tuin zijn vaak taxus en buxus terug te vinden die in verschillende vormen worden gesnoeid, zoals bollen, bogen en piramides. U kiest hiermee voor inheemse beplanting, een mooie combinatie van hagen en kleurrijke losse beplanting. Ook mooi gevulde bloemen zoals de roos worden veel toegepast.

Verharding

De bestrating in een klassieke tuin wordt vaak voorzien van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan natuursteen kinderkopjes, gebakken waalformaat klinkertjes of een halfverharding zoals dolomiet waar prachtig mooie paden mee te maken zijn. Het voordeel van natuurlijke materialen gebruiken is dat u daarmee ook direct gebruikmaakt van een natuurlijk kleurenpalet, wat kenmerkend is voor de klassieke tuin zoals wij hem kennen.

Waterpartijen

In de Romeinse tijd waren er veel fonteinen en waterornamenten terug te vinden in de tuin. Een fontein stond symbool voor verfraaiing, verfrissing en van oorsprong zelfs voor drinkwater. Door de complexe techniek werd de fontein een statussymbool voor machthebbers, overheden en projectontwikkelaars. Om die reden is een fontein of waterornament niet meer weg te denken in een authentieke klassieke tuin.

Creativiteit in klassieke stijl

Bij Buijtels kijken we graag met een open vizier naar de situatie en uw wensen. De basisprincipes van de klassieke tuin kunnen een mooi fundament bieden om een perfect tuinontwerp samen te stellen. Wij worden enthousiast als we onze creativiteit in kunnen zetten om met bijzonder gave materialen de tuin van uw dromen te creëren.

Iets voor u, zo’n klassieke tuin?

Buijtels Buitengewone Tuinen heeft inmiddels ruime ervaring in het hoveniersvak. Hierdoor kunnen we u beter, sneller en vaak hoogwaardiger helpen. Wij passen graag uw bestaande tuin aan naar een klassieke tuin. Of we denken met u mee over een compleet nieuwe tuin.

Om een impressie te geven van de mogelijkheden hebben wij op Pinterest een aantal foto’s geselecteerd en hieronder gepresenteerd!

[gs_pinterest user=”MartinBuijtel” board=”klassieke-tuinen” count=”90″ theme=”gs_pin_theme2″ cols=”5″]

Bel ons op +31 (0)497 386 057
of stuur een mail info@buijtels.com

Neem geheel vrijblijvend contact. We kijken uit naar uw interesse.

Buitengewoon positieve reacties

Menu