Landelijke tuin

Wilt u een tuin die helemaal in harmonie is met uw omgeving? Dan is een landelijke tuin precies wat u zoekt! Door authentieke materialen in te zetten, gaat uw tuin helemaal op in het landschap. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn van een landelijke tuin.

Inheemse beplanting

Aangezien het bij een landelijke tuin gaat om luisteren naar de omgeving, spreekt het voor zich dat u hierbij vooral gebruik maakt van inheemse beplanting. Dit zijn immers planten uit de omgeving die thuishoren in het gebied en dus ook in uw tuin. Door de grote diversiteit aan beplanting heeft u een heel afwisselende tuin.

Gras in verschillende hoogtes met daarnaast een mooi bloemenmengsel kenmerken de landelijke tuin. Het zelf composteren, het kweken van eigen groente in een moestuin en tuinkas zijn leuke toevoegingen die perfect passen bij de landelijke tuin.

Landschappelijke elementen

Bij een landelijke tuin maken wij altijd gebruik van landschappelijke elementen, zoals water en kikkerpoelen. Daardoor ziet de tuin er nog authentieker uit. Als aanvullende elementen gebruiken we bijvoorbeeld een comfortabele vuurpit, ruimte voor stookhout en een barbecue. De tuin telt veel ingetogen kleuren, door een combinatie van bladstructuren en herfstverkleuring.

Robuuste materialen

Een ander typisch element in een landelijke tuin is het gebruik van authentieke materialen zoals gebakken klinkers. Ook hergebruik van oudere bestrating past prima in het geheel. Beton en hout zijn ook grote favorieten in de landelijke tuin. Wij gebruiken graag robuuste materialen. In plaats van een volledige verlichting, zetten we in op de kunst van het weglaten. Oftewel: indirect verlichten zonder poeha.

Halfverharding

Ook het gebruik van een halfverharding kenmerkt deze landelijke stijl. Dolomiet en Hollands split zijn hier mooie voorbeelden van. Deze zijn goed waterdoorlatend. Ze hebben een open structuur en sluiten goed aan bij landschap.

Iets voor u, zo’n landelijke tuin?

Buijtels Buitengewone Tuinen heeft inmiddels ruime ervaring in het hoveniersvak. Hierdoor kunnen we u beter, sneller en vaak hoogwaardiger helpen. Wij passen graag uw bestaande tuin aan naar een landelijke tuin. Of we denken met u mee over een compleet nieuwe tuin.

Om een impressie te geven van de mogelijkheden hebben wij op Pinterest een aantal foto’s geselecteerd en hieronder gepresenteerd! Of bekijk ons Landelijke Tuin project in de omgeving Eindhoven.

[gs_pinterest user=”MartinBuijtel” board=”landelijke-stijl” count=”20″ theme=”gs_pin_theme2″ cols=”5″]

Bel ons op +31 (0)497 386 057
of stuur een mail info@buijtels.com

Neem geheel vrijblijvend contact. We kijken uit naar uw interesse.

Buitengewoon positieve reacties

Menu