Dat klinkt als muziek in de oren: de mogelijkheden van audio en beveiliging in bedrijfstuinen

Steeds meer organisaties investeren in bedrijfstuinen. Omdat ze meer waarde hechten aan groenvisies, klimaat en hergebruik: precies wat een bedrijfstuin te bieden heeft! Dit begrijpen wij volkomen, aangezien groen in een kantoor of rondom een pand niet alleen hip is, het zorgt ook voor hoger werkgenot. In deze blog lichten we twee toffe opties toe voor in je bedrijfstuin. Wist je namelijk dat er diverse audiomogelijkheden zijn? En dan hebben we het niet alleen over muziek. Daarnaast zijn er beveiligingssystemen die in de grond te verwerken zijn, hoe handig! 

 

Een gastvrije stem die je welkom heet

In eerste instantie denk je bij audiomogelijkheden in je bedrijfstuin waarschijnlijk aan een goede geluidsinstallatie om muziek af te spelen. Uiteraard is dit een optie, maar ook andere faciliteiten zijn mogelijk. Wat dacht je van het verwelkomen van gasten met een gastvrije stem die door de speakers galmt? Of rustgevende klanken zoals vogelgeluiden, zodat je medewerkers tijdens de lunchpauze puur ontspannen hun bammetje eten alsof ze in een park zitten?

Belangrijk bij het aanleggen van een audio-installatie is uiteraard de keuze voor het systeem, deze moet blootgesteld kunnen worden aan weersomstandigheden. Uiteraard moet het akoestisch ook lekker klinken en mag het niet galmen. Zo zijn er meer zaken om rekening mee te houden, wij denken graag met je mee! Maar hoe dan ook, audio in je bedrijfstuin draagt bij aan de uitstraling van je bedrijf, zorgt voor ontspanning en sfeer en biedt diverse mogelijkheden, zoals pauzesignalen die voor iedereen te horen zijn. Of gewoon een optimale audio beleving voor het gasten in bijvoorbeeld hotels, restaurants of resorts zoals het 7 Pines resort in Ibiza.

 

Inbrekers te slim af zijn met tuinbeveiliging

De opties voor bedrijfstuinen gaan echter nog een stapje verder. Wat als er ’s avonds iemand op bezoek komt? Dan is een audiosysteem niet alleen handig om deze persoon welkom te heten, wanneer het een ongewenste gast is kan tuinbeveiliging ervoor zorgen dat hij of zij snel weer vertrekt. 

Echter, er zijn betere beveiligingssystemen dan audio en deze zijn tegenwoordig volledig in de grond te verwerken, waardoor ze onzichtbaar zijn. Zo is gronddetectie toepasbaar in diverse soorten bodems zoals zand, klei, grind, gras, bestrating en asfalt. Alleen onder beton werkt het systeem niet. Dat is echter het enige nadeel, want zelfs de vorm of overige bodemsituaties spelen geen rol in de goede werking van het systeem. Heuvels, bochten en greppels evenmin. Ook omgevings- en weersinvloeden zijn niet tot last voor het gronddetectiesysteem. Er is tevens geen sprake van ruimteverlies en onderhoud van het terrein zoals grasmaaien of snoeiwerk kan te allen tijde plaatsvinden. 


Maar nog belangrijker: inbrekers kunnen het systeem niet opsporen met andere apparatuur! Je bent dus altijd beveiligd tegen ongewenste gasten. Door middel van trillingen en drukverschil bepaalt het systeem of het alarm in werking wordt gesteld of niet. 

 

Fiscale mogelijkheden

Kortom: bedrijfstuinen bieden erg veel mogelijkheden, waarvan wij nu twee belangrijke hebben toegelicht. Daarnaast zijn er veel fiscale voordelen te behalen. Zo is er een Kia-regeling, waarbij je in aanmerking komt voor belastingvoordeel als je een bepaald bedrag investeert in bedrijfsfaciliteiten, waaronder een bedrijfstuin.

Het is dus erg gemakkelijk om van een nood een deugd te maken. Een toffe outdoorvergaderlocatie of een waterbasin omgetoverd tot een gave waterval: de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zorgt een bedrijfstuin niet alleen voor meer werkgenot, het oogt tevens hip, je bent beveiligd tegen inbrekers en combineert sfeer door middel van audio.

Bekijk onze bedrijfstuinen pagina of wil je eens praten over deze creatieve opties? Neem dan contact met ons op.
Dit is een samengesteld artikel met Backline audiovisuele installaties en M2 Elektronische Beveiliging in Eindhoven

Menu