Natuurlijke zwemvijver: heel anders dan een zwembad

Heeft u een landelijke tuin met een natuurlijke uitstraling, maar wilt u ook lekker kunnen zwemmen? Dan is een natuurlijke zwemvijver een prima optie voor u. Buijtels Buitengewone Tuinen heeft veel ervaring op dit gebied. Want na de keuze voor een zwemvijver bent u er nog niet. Want welke beplanting moet u dan kiezen? En hoe groot moet de vijver zijn? Welke gevolgen heeft de vijver voor de tuin eromheen? Wij geven u graag antwoord.

Het verschil met een zwembad en mogelijke filtersystemen
Vergeleken met een regulier zwembad zijn er uiteraard duidelijke verschillen aan te wijzen. In een zwembad wordt het water veelal schoongemaakt door de inzet van chloor en een kunstmatig filtersysteem. Het grote verschil met een natuurlijke zwemvijver is dat hier geen chloor wordt gebruikt en er meerdere mogelijkheden zijn om het water te filteren:

Type 1; puur natuur, een compleet natuurlijke filtering dat plaats vindt middels beplanting
Type 2; natuurlijk, hierbij wordt een beetje techniek toegepast
Type 3; helder, door ondersteuning van techniek is het water altijd helder
Type 4; kristal helder, door een compleet technische installatie is het water altijd kraakhelder
Type 5; bio-pool, zoals de naam het al zegt een biologisch gefilterd ‘zwembad’

Door te kiezen voor een (puur) natuurlijke zwemvijver kiest u voor flora en fauna. Uw tuin leeft en daar hoort de vijver ook bij. Zelfs voor de bodem kunnen we een materiaal gebruiken dat voor 99% is gemaakt van natuurlijke grondstoffen: waterdichte zwelklei. Hiermee zijn alle leidingen waterdicht af te werken, terwijl de zwemvijver niet van een echte natuurvijver te onderscheiden is. Naast natuurlijke zwemvijvers kunnen we ook prefab zwemvijvers leveren van HDPE of ze desgewenst bouwkundig op maat maken van beton.

Een natuurlijke zwemvijver vanaf 40 m2
Een ander groot voordeel van een natuurlijke zwemvijver is dat u hem kunt vormgeven zoals u dat wilt. Doordat we bij Buijtels Buitengewone Tuinen meer dan 10 jaar ervaring hebben met het aanleggen van zwemvijvers, kunnen we u vele voorbeelden laten zien. Veel beplanting of weinig, rotspartijen of juist niet: alles is mogelijk.

Houd in uw achterhoofd dat 40 m2 zo’n beetje de minimale oppervlakte is bij een natuurlijke zwemvijver. Anders is er immers geen ruimte om daadwerkelijk te kunnen zwemmen. Wij denken vervolgens graag met u mee over de invulling en vormgeving van uw natuurlijke zwemvijver. Omdat we weten wat goed werkt in de praktijk. Zelfs niet-functionerende vijvers van andere hoveniers kregen wij weer werkend!

Prijs is vergelijkbaar met een zwembad
Een kwalitatief hoogwaardige zwemvijver is een aanwinst voor uw tuin die jarenlang meegaat. Daardoor is het echt een investering in de toekomst. Houd voor de kosten een bedrag aan dat ongeveer gelijk is aan de aanleg van een monoblock of bouwkundig zwembad. Vanaf € 25.000 kunt u een natuurlijke zwemvijver laten aanleggen die precies past bij de sfeer en beplanting van uw tuin.

Doordat wij snel, effectief en zeer planmatig te werk gaan, bespaart u flink op de kosten van de aanleg. Bovendien ontzorgen we u van A tot Z, waardoor u al vooraf kunt genieten van de rust die een natuurlijke zwemvijver u brengt.

Bekijk alvast eens enkele projecten ter impressie

Meer weten over de mogelijkheden van een zwemvijver?
Neem contact op met ons voor advies of om de realisatie en/of het onderhoud van een natuurlijke zwemvijver te bespreken. Wij gaan graag voor u aan de slag om een buitengewoon onderdeel van een buitengewone tuin te creëren!

Menu