Plunge pool

De Plunge Pool is een compact bad dat perfect geschikt is om heerlijk te verkoelen. Door de compacte afmeting is het bad in nagenoeg iedere tuin te plaatsen. De Plunge Pool is ontstaan in Australië als een opvang bad onder een waterval. Al snel werd het mini bad ingezet in de compacte tuin om heerlijk te verkoelen tijdens zomerse temperaturen.

De voordelen van een Plungepool

We hebben al verschillende plunge pools mogen leveren en plaatsen. In 2018 stonden we er mee op Bloem & Tuin te Nuenen. Er zijn veel mensen die interesse tonen in zo’n bad. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditioneel zwembad:

 • nauwelijks onderhoud
 • minimaal energie verbruik
 • in iedere tuin te creëren
 • snel op temperatuur
 • geen ruimte verlies door optionele overschuifbare vlonder

Mogelijkheden

De plunge pools kunnen op maat worden gemaakt van beton of prefab worden geleverd HDPE materiaal. Maakbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er zijn tevens ook varianten verkrijgbaar die gemaakt zijn van keramisch composiet. Ook erg slijtvast maar prijs technisch ook een stuk hoger. Beide varianten hebben hun voor- en nadelen waar we u graag in informeren.

Plunge pools zijn in verschillende varianten leverbaar. Zo is er een basic model met enkel een zandfilter maar ook een compleet bad waarbij alle comfortabele opties zijn voorzien zoals hoogwaardig filter systeem, mega strakke afwerking, swimming jet, inbouwtrap, een bubbelfunctie en op smartphone bedienbare led verlichting en afdekkende vlonder zodat er geen ruimte verlies ontstaat in de tuin.

De meest populaire afmeting is 2,5×4 maar ook afwijkende maten en vormen zijn mogelijk. Er is geen wens te gek echter gaan opties ook gepaard met extra werkzaamheden en heeft dus ook invloed op de prijs.

Een budget indicatie van een plunge pool

In principe is voor iedere prijs een plunge pool te realiseren. Een opblaasbaar bad voor in de tuin zou kunnen fungeren als plunge pool en ben je voor een paar honderd euro klaar om eens in het bad te plonsen. Echter is dat niet het segment waar wij ons op richten. Een plunge pool mag een verrijking zijn in beleving en uitstraling. Ook kwaliteit en duurzaamheid zijn kernwaardes en vinden wij belangrijk. Om die reden richten wij ons niet op de meest voordelige opties maar wel op de meest gave zodat het iets buitengewoons mag zijn. We zijn een onafhankelijke partij die met verschillende partners samenwerkt zoals; Starline, Compass Pools, Relax Outdoor, Hybrid Pools en nog diverse toeleveranciers. Graag bieden we de optie die het best aansluit bij jouw wens.

Zoals je zult begrijpen is de prijs afhankelijk van het materiaal en wensen maar om een representatief budget te geven denk je aan een prijs vanaf €20K  en kan oplopen tot € 70K. Een gulle middenweg van €45k is hierdoor het meest representatief.

Lees ook eens het artikel: Monoblock of bouwkundig bad: welk zwembad kiest u?

Hybrid Pools

Een uitzonderlijk concept in compacte volledig geísoleerde zwembaden. Het wordt volgens een bouwkundig systeem snel en efficiënt opgebouwd. Daarnaast leveren zij ook een functionele vlonderafdekking voor het bad zodat er geen functionele tuinoppervlakte verloren gaat als je even niet aan het zwemmen bent. Zij bieden twee formaten: Plunge Pool: 240×390 cm en de Family Pool 240×600 cm.

 • volledige geïsoleerd
 • snelle bouwkundige methode
 • functionele afdekking
 • vele bekledingen (kleurstellingen) mogelijk
 • laagste energieverbruik
hybrid pools

Compass Pools

Bij Compass pools hebben ze een mooi assortiment aan prefab zwembaden. Dit betekent dat de zwembadkuip in zijn geheel in de tuin wordt gehesen. Een snelle doorlooptijd en strakke afwerking kenmerken het assortiment van Compass. De kleinste variant is de X-trainer van 305×450 cm.

 • snelle plaatsing
 • strakke afwerking
 • diverse compacte baden in assortiment
compass pools

Starline Urban Active

Een speciaal ontwikkeld model voor de compacte stadstuin is de Urban Active van Starline. Eveneens als Compass leveren zij een prefab zwembad kuip met en inbouwtrap. Beide zijn vergelijkbaar qua afwerkingsniveau en prijsstelling. Echter is de Urban Active 250×450 cm groot.

 • Nederlandse fabrikant
 • snelle plaatsing
starline pool

Een impressie aan plunge pools.

Dit betreft een selectie foto’s die we op Pinterest hebben verzameld.

[gs_pinterest user=”MartinBuijtel” board=”plunge-pool” count=”90″ theme=”gs_pin_theme2″ cols=”5″]

Buitengewoon positieve reacties

Geen plunge pool of zwembad in de tuin maar een natuurlijke zwemvijver? Lees er meer over in het blog artikel; zwemvijver aanleggen!
Is het eerst tijd voor groot onderhoud of renovatie van de tuin? We zijn veelal actief in de omgeving; Eindhoven, Aalst-Waalre en Vught.

Menu