Ontwerp en aanleg bosrijke tuin Waalre

Op het moment dat we betrokken raakten bij dit project, bevond het perceel zich in een verwaarloosde staat. Rondom het huis waren vele bomen gekapt en was er geen sprake van connectie met de omliggende bosrijke omgeving. We zijn aan de slag gegaan met een ontwerp voor de herinrichting van het gehele terrein, waarbij het terugbrengen van de connectie met de omgeving een de rode draad werd.

Door een structuur van bomen en beplanting tot op het terras te brengen en ronde- en strakke lijnen in elkaar over te laten lopen hebben we de charme uit de natuur we terug kunnen brengen. Het Starline zwembad wat voorheen parallel aan de achtergevel lag, hebben we een kwartslag gedraaid en vanuit het terras door laten steken in de tuin.

Het materiaalgebruik is ontstaan uit de vraag van de opdrachtgever. De materialen dienden kwalitatief hoogstaand en met een natuurlijke uitstraling te zijn. Uiteraard diende dit alles aan te sluiten op de architectuur van het pand en het interieur. Dit heeft geresulteerd in het gebruik van keramische tegels van zeer hoge kwaliteit en van Ipé vervaardigde vlonders.

De beplanting completeert het beeld door zijn eenvoud en samenhang met het omliggende bos. Kortom een geslaagde eerste fase van het project.

Pinterest moderne tuin impressies

[gs_pinterest user=”MartinBuijtel” board=”moderne tuin” count=”20″ theme=”gs_pin_theme2″ cols=”5″]

Blog artikelen

Maak kennis met ons creatieve broertje The Dutch Wave!

Wormen voor de bodemverbetering van je tuin

De professionele blik van Bart

Landelijke tuin omgeving Tilburg
Menu