Groundfridge: een walk-in fridge in eigen tuin

Hoe gaaf is het om een walk-in fridge te hebben in eigen tuin? Een heerlijk flesje wijn of uw zelfgekweekte groentes bewaren, dat kan dus gewoon met een groundfridge. Het mooiste voordeel van de groundfrigde is dat deze koeling in de grond geen elektriciteit nodig heeft om te koelen. Hij is dus ook nog eens kostenbesparend en niet belastend voor het milieu! De ondergrondse temperaturen variëren tussen 7 en 15 graden, wat een ideale koeltempratuur is voor fruit, groentes, kaas en wijn. De groundfridge is gemaakt van polyester en biedt maar liefst 3000 liter aan koelruimte. Om even te vergelijken: dat is gelijk aan ongeveer 20 koelkasten en 500 kilogram aan voedsel of ruim 600 flessen wijn. Lekker ruim dus!

 

Groundfridge in plaats van een kelder

De groundfridge is ontworpen door Floris Schoonderbeek. Floris kwam op dit idee door de volgende bevinding: ‘’Moderne huizen worden vaak gebouwd zonder een kelder, terwijl veel mensen tegenwoordig de behoefte hebben aan een kelder: ze zijn gericht op gezond voedsel en verbouwen bijvoorbeeld hun eigen groentes en fruit of kopen het in bulk bij de lokale biologische boer.’’

Ruimtebesparende optie

Bijkomend voordeel is dat de koeling grotendeels wordt weggewerkt in de grond. Hierdoor blijft er dus meer ruimte over boven de grond. Om de ground fridge te kunnen plaatsen is er circa 25m2 ruimte nodig in de tuin. Deze oppervlakte kan daarna weer perfect aangeplant worden of worden voorzien van een gave loungespot. Ziet u het al voor zich; lekker genieten in uw eigen tuinlounge met een walk-in fridge, gevuld met heerlijke wijnen en kazen om gezellig te borrelen? Of natuurlijk met biologische groentes en andere ingrediënten om heerlijk te koken met een op maat gemaakte buitenkeuken, inclusief een Big Green Egg waar het vlees langzaam en smaakvol gegaard kan worden.

Wat kost een groundfridge?

Als het water u nu al in de mond loopt, bent u natuurlijk benieuwd wat deze walk-in groundfridge eigenlijk kost. Wees gerust: hij is niet alleen weggelegd voor de happy few met een grote portemonnee. Een groundfridge is namelijk niet duurder dan 16 Smeg koelkasten van 223 liter die dezelfde capaciteit bieden. En dan hebben we het nog niet eens over het elektriciteitsvoordeel. Op termijn verdient u de aanschaf ook nog eens terug dankzij de energiebesparing. Mocht u de walk-in groundfridge professioneel willen gebruiken of woont u in het warmere Zuid-Europa? Dan is er nog een handige koeling bij te bestellen die u ervan verzekert dat er altijd een stabiele temperatuur zal zijn.

Om de trotse eigenaar te worden van zo’n gave koeling in eigen tuin zijn er de volgende mogelijkheden:

Groundfridge Original Plain – € 9.900 incl. 21% BTW
(zonder planken, inclusief ventilatie en licht)

Groundfridge Original Complete – € 12.000, – incl. 21% BTW
(inclusief planken, ventilatie en licht)

Groundfridge Original Complete plus de koeling € 15.500, – incl. 21% BTW
(inclusief planken, ventilatie, licht en de koeling)

Bovenstaande opties zijn exclusief plaatsing.

Vele voordelen

Door zijn sterke maar lichte polyester constructie weegt de groundfridge slechts 300 kilogram. De groundfridge is makkelijk te verplaatsen op een aanhangwagen. Dus bij verhuisplannen verhuist de gave walk-in groundfridge gewoon met u mee. Er zijn nog enkele voordelen meer:

  • Gebruikt de isolerende eigenschappen van de grond, zodat de temperatuur binnenin nauwelijks zal variëren.
  • Ventilatie door een ventilator met timer die ’s nachts frisse koele lucht krijgt.
  • Geen vergunningen vereist voor het plaatsen.
  • Lichtgewicht en eenvoudig te installeren.
  • Bij het plaatsen hoeft geen grond te worden verwijderd.
  • Groot genoeg om comfortabel plaats te bieden aan 2 personen.
  • Geen huishoudelijke elektriciteit nodig.
  • 3000 liter opslagcapaciteit.

 

Wij maken uw tuindroom waar!

Ziet u het al voor zich, een eigen walk-in fridge in uw tuin? Dan kunnen wij u wellicht verder helpen om uw tuingenot nog groter te maken. Had u liever toch een grotere walk-in fridge gehad, ondergrondse bioscoop, mancave of praktische tuinkelder? Ook dan maken we graag van uw ideeën een prachtig ontwerp om vervolgens samen met onze bouwpartners een kelder te realiseren, prefab of helemaal op maat in uw tuin gemaakt. Er is geen wens te gek, wij maken het mogelijk waar u van droomt.  Neem contact op met Buijtels Buitengewone Tuinen voor een groundfridge plaatsing of meer informatie over maatwerk tuinkelders.

 

Menu